Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СУ "Христо Ботев“ - Айтос навършва 150 години
Автор: Екип Burgas24.bg 09:54 / 10.05.2018Коментари (0)5899
©
През тази година се навършват 150 години от създаването на първото българско училище в Айтос. Тази значима исторически  годишнина нарежда СУ "Христо Ботев“ до най-старите, най-утвърдени и авторитетни училища в Бургаска област -  същински храм на знанието и просветата, през което са преминали поколения достойни айтоски граждани. И както подобава за такъв бележит юбилей,  колективът на Средно училище "Христо Ботев" в Айтос  е подготвил богата празнична програма.

На 15 май от 18 часа в Читалище "Васил Левски 1869" в Айтос ще се проведе тържествен спектакъл под наслов "Учителю, поклон!"

На 16 май от 19.30 часа на площад "Свобода" в Айтос ще се проведе факелно шествие и празничен концерт -заря "1118 усмивки".

Ние се гордеем, че наши възпитаници са такива големи имена и авторитети в българската наука като проф. д-р Димитър Куртев, проф. д-р Стефка Янчева, проф. д-р Иван Маразов и много други.

Сред поканените на тържествата по повод бележитата годишнина са и звездите на българската естрада като Панайот Панайотов, Ева Найденова и фолкзвездата Ивана, които също са  сред възпитаниците на нашето училище.

Днес в училището се обучават 1118 ученици, работят 100 души, от които  80 са учители, а останалите са помощен и административен персонал.  За своите вече 150 години съществуване училището се утвърди като стожер на образователното дело в общината. За нас като образователна институция основополагащ принцип е училището да стане не само фактор за качествено образование, но и място, където децата откриват и развиват своите таланти, заложби, дарби и умения. Затова усилията на педагогическата колегия и ръководството са насочени към модернизиране на материалната база, технологизация на обучението, прилагане на интерактивни методи и похвати в учебния процес с цел превръщане на ученика в пълноценен субект на образователно-възпитателния процес. Стремежът ни е учениците да са в активна позиция чрез работа в екип, работа по съвместни проекти в учебните часове и извънкласните форми с цел формиране на активно отношение в процеса на овладяване на знанията и гражданска позиция.

Изключително сме горди, че учениците от нашето училище са сред първите участници в международното математическо състезание "Математика без граници". Наскоро  70 ученици участваха в състезанието и спечелиха много златни, сребърни и бронзови медали. Четирима от тях достигнаха до финалния кръг. Впечатляващи са постиженията на ботевските математици, които печелят призови места на всички национални и регионални математически състезания. Традиционно добро е представянето на международни и национални фестивали на двете училищни театрални школи. Само на празниците на младежкото сценично изкуство "Бургаски изгреви" театралите ни получиха 11 награди. Танцов състав "Тракийче" спечели първо място на международен фестивал на детето в Турция. Изключително голямо признание за работа на училището е спечеленото първо място на отбор "Диамант"в научното състезание за тийнеджъри, организирано от BASF. Учениците ни, обучавани в профилираните паралелки със засилено изучаване на английски език ежегодно участват в националната викторина "Образование за бъдещето", организирана от фондация "Дарби", където мерят езикови знания с ученици от елитни езикови гимназии в Бургас и винаги печелят призови места.Това е атестат за добрата езикова подготовка, която учениците ни получават.

СУ "Христо Ботев“, гр.Айтос е първото училище в България, което въведе Виртуалната пясъчна кутия / Sand Reality Box /в обучението по обществени науки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: