Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Българин създаде мобилно приложение за групов секс
Автор: Екип Burgas24.bg 17:43 / 13.07.2018Коментари (0)3800
©
Имате партньор, но нямате проблем да добавите още някого във връзката си? Мобилно приложение за онлайн срещи предлага точно това, а неговият създател е българин. “Feeld е като голяма поляна, на която да се чувстваш свободен да опознаваш себе си", казва създателят на приложението Димо Трифонов.

Той е родом от Елена. “Живял съм в Ямбол, после едно село близо до Ямбол, след това в Лясковец, за 1-2 години бях в София и след това заминах за Лондон", разказва Димо. Докато е ученик в Лясковец, започва да се занимава усилено с графичен дизайн и качва всичките си работи в интернет.

“В малкия град няма много с какво да се занимаваш. Или пушиш, или пиеш, а аз седнах пред компютъра и така още на 17 г. получих оферта за работа в София", разказва Димо Трифонов. Щом завършва гимназия, заминава за столицата, където започва да работи като графичен дизайнер в рекламна агенция.

Вече от 7 години живее в Лондон, където отива, защото получава предложение за работа в анимационното студио ManvsMachine, а след време се мести в друго студио. “Работил съм за Microsoft, Nokia, Airbnb, Logitech", казва Трифонов.

Междувременно започва да разработва приложението за запознанства, което медии като “Гардиан" и “Дейли мейл" наричат - първото мобилно приложение за тройки. Прави приложението в отговор на писмо от приятелката си, с която са заедно от 5 г. “Тя се опитваше да ми каже, че изпитва чувства към момиче, обаче не знаеше как да го направи и ми беше написала писмо. Много се впечатлих, че я е страх да говори за това. Помислих си, че надали само ние сме в подобна ситуация", разказва Димо.

Разравя се из интернет и намира няколко съмнителни сайта от 90-те години за по-разкрепостени двойки. Решава да направи той сайт за запознанства на хора във връзка, които искат да се срещат с други. “Два дни след като създадох сайта, бяха писали за него “Дейли мейл", “Таймс" и други медии", казва Димо. За половин година се събират около 50 хил. потребители и Трифонов решава, че е време това да прерасне в мобилно приложение. Успява да намери инвеститори и за 5 месеца приложението е създадено.

“Още първия път, като го пуснахме, абсолютно всичко се развали. Сървърите ни паднаха, хората не можеха да се регистрират. Трябваха ни още пари, за да оправим проблемите", разказва Трифонов. Така през януари 2016 г. се появява главният инвеститор в проекта - венецуелец, който дава половин милион долара. Приложението се съживява и в момента Feeld прави по 2 млн. долара на година. От всички 15 души, които поддържат приложението, няма шеф, няма и офис.

Всеки може да работи отвсякъде и никой никого не командва. “Решили сме да я няма тази пирамидална система като в големите компании", казва Димо.

Тепърва мобилното приложение за запознанства търпи развитие. След месец част от приходите му ще отиват за организации, които работят в областта на сексуалното образование. “Всички правителства, включително и в Англия пренебрегват сексуалното образование, затова много от хората се страхуват от желанията си", разказва създателят на Feeld. Дори в момента разработва списание за сексуално образование, което отначало ще започне като онлайн издание и ще се казва Mal.



Feeld е първото приложение за полигамия и намиране на хора за тройка, но Трифонов не определя творението си като средство само за секс. Той смята, че то е начин разкрепостени хора да се запознават помежду си и да намират разбиране за своята сексуалност, а не да бъдат осъждани за ориентацията си. “Имам една приятелка от Йордания, която е много религиозна и остана девствена до 27-ата си годишнина. Тя каза, че се чувства много комфортно да ползва приложението, защото се запознава с хора, които са много отворени към различните. Обикновено хората биха ѝ казали: “Как може до 27 години да не си правила секс? Ти нормална ли си?", разказва Димо.

За него запознанствата онлайн са нещо напълно нормално и ги смята за неизменна част от бъдещето ни. Той самият започва да се среща с момичета от интернет още когато е тийнейджър, пише "24 часа". Спомня си, че с една от първите си приятелки се запознават в чат. “В общности като Лондон, където всичко е с цел да изкараш пари, просто нямаш избор. Нямаш време да отидеш на бар или кафе,

за да се запознаеш с някого. Затова влизаш в приложението, намираш човек, разбирате се за среща и готово", казва Димо и добавя, че онлайн запознанствата са още един начин да намериш човека до себе си. Освен че може да нямаш време за срещи, може и да не се чувстваш сигурен в комуникацията си със срещуположния пол. Така интернет ти дава възможността да добиеш кураж в общуването си с човек от другия пол, смята Трифонов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: