Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ще отпуснат ли средства за гвардейски униформи за ПГЕЕ "Константин Фотинов“
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 17.07.2018Коментари (0)2183
©
Да бъдат отпуснати средства на Училищното настоятелство на ПГЕЕ "Константин Фотинов“ за закупуване на униформи за Втори ученически гвардейски оркестър и доокомплектоване на униформите на Четвърти ученически гвардейски отряд. Това предлага общинският съветник Георги Дракалиев в своя докладна, която се очаква да бъде разгледана на предстоящото заседание на ОбС-Бургас. Заложената сума е 5 000 лв, като средствата да бъдат отделени от издръжката на общинската администрация.

"В своята 50-годишна история, ПГЕЕ "Константин Фотинов“ е съхранила и запазила традициите на училището, възпитавайки у подрастващите чувство на принадлежност към родината. През 2011 г. е създаден Представителен гвардейски блок“ от момчета, облечени в гвардейски униформи, както и ученически гвардейски оркестър. През ноември 2011 г. са закупени и униформи на гвардейския блок, съобразени с националните традиции и традициите от българската военна история“, коментира Дракалиев.

Бургаската гимназия е първата, удостоена със знаме и тамбурмажор. Това се случи на церемония на 3 юни тази година в морския град. Тогава знамето на Четвърти ученически гвардейски отряд и тамбурмажора на Втори ученически гвардейски оркестър бяха връчени от зам.-министър председателя и министър на отбраната Каракачанов. Събитието се проведе под патронажа на президента Радев, с подкрепата на Министерството на отбраната и с участието на Националната гвардейска част.

В своите мотиви общинският съветник Георги Дракалиев излага и необходимостта от отпускането на съответната сума.

"Необходимо е униформите на младите бургаски гвардейци да бъдат идентични с автентичните униформи на Националната гвардейска част, за да могат те да вземат участие в даването на тържествено обещание пред президента. Това е ритуал, който ще се състои през септември.  За целта училищното настоятелство се нуждае от средства за закупуване на нови униформи за оркестъра и доокомплектоване на униформите на отряда. Цялата сума е 9500 лв., като в нея се включват различните елементи на облекло и аксесоари“.

По думите на Дракалиев със закупуването на униформите бургаските младежи ще могат да участват във всяко представително събитие на община Бургас. "Хубаво е да се поощряват всички прояви на патриотизъм сред младите и така да се дава пример на подрастващото поколение“, мотивира се още вносителят на докладната.  Георги Дракалиев е областен лидер на ВМРО, част от групата на ГЕРБ в местния парламент.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: