Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стана страшно! Проговори синът на Банев
Автор: Екип Burgas24.bg 17:51 / 08.12.2018Коментари (2)4470
©
След информационната вълна по повод връщането на Евгения и Николай Баневи в България, и широкия отзвук на общественото мнение от новината, че синът на Банев бил основен свидетел по делото срещу Баневи, се появи писмо от него самия. Той го бе адресирал до "Дир". Ето какво пише Николай Николаев Банев (публикуват думите му без редакторска намеса):

"Уважаема редакция, обръщам се към Вас, защото сте един от малкото сайтове, които не тиражираха фалшивата новина, че съм "основният свидетел" срещу баща си, на Специализираната прокуратура срещу Евгения и Николай Баневи. Това, което публикувахте от мое име преди време, по повод опита на Евгения и баща ми да продадат картини и вещи на майка ми, отговаря на истината, за което Ви благодаря.

Ето какво още мога да кажа в лично качество: Нямам никакъв контакт с баща ми, тъй като след като се разсинових от Евгения Банева, той ме затрупа със среднощни електронни писания и заплахи, в които ме изпращаше в "деветия кръг на ада" (цитатът е точен).

До този момент не знаех почти нищо за полагащото ми се като наследство от починалата ми на 31.08.2015 г. майка. Впоследствие научих, че аз и сестра ми Раиса сме били подложени на множество опити за измама, като например: моят подпис е бил фалшифициран по дело за делба (когато е било заведено, дори не знаех за него). Фалшифициран е бил и подписът на вече мъртвата ми майка, в опит за измама по съдебен път чрез пълномощник на офшорката "ДЖУРИСКАНДО". За всичко това вече има прокурорски и следствени действия.

 

Що се отнася до обвиненията на Специализираната прокуратура за над 1 милиард, веднага след ареста на Евгения и Николай Баневи във Франция, аз бях призован за разпит, заедно с много други хора. Да, казах само истината! Да, известно ми беше, че съществуват офшорни фирми, управлявани от баща ми и Евгения Банева. Това го знае ценият български народ още от времето, когато гръмна "Панама гейт". Дори Евгения обясни по много медии, че това било световна практика. Отговорих на всички въпроси на Специализираната прокуратура искрено и казах, каквото знам.

За никакви "милиарди" обаче не съм знаел! Затова намирам за злонамерено да бъда обявяван за "основният свидел". Да, свидетелствах, но съм дълбоко убеден, че баща ми е също сред жертвите на Евгения Златева Банева, без изобщо да го оправдавам. Това мое твърдение е дълбоко лично, болезнено и не смятам да влизам в детайли. Сега, след като в коментар под публикациите в сайтовете се изсипаха стотици мерзости - че съм "предал" баща си , че "всичко е за пари", наистина съм решен да потърся тепърва полагащото ми се като наследство от майка ми. От двете дела, заведени от сестра ми, от които едното приключи окончателно преди повече от три години и половина, получих около 140 хиляди паунда, които използвах да погася заеми и за да завърша следването си в Англия, тъй като баща ми спря издръжката ми.

Второто дело, пак заведено от сестра ми, и спечелено на първа инстанция, се обжалва от баща ми. Моят дял от него е родната къща на майка ми в Ямбол и малко дворно място в землището на с. Мало Бучино. Повтарям, че сега обаче смятам да потърся всичките си права на наследник чрез съда, и ако евентуално получа нещо, въпрос на лично решение и съвест е какво ще направя с него. Водещо за мен винаги е било да защитя паметта на майка си, а не материалните облаги. Справедливостта и истината преди всичко! С уважение, Николай Николаев Банев".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: