Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пратиха бургазлия за 8 години в затвора
Автор: Екип Burgas24.bg 11:12 / 27.05.2016Коментари (0)925
© Burgas24.bg
По обвинителен акт внесен от Окръжна прокуратура - Сливен, Съдът реши на Дамян Кършовски да бъде наложено наказание в размер на 8 години "лишаване от свобода".

Делото е решено по реда на съкратеното следствие при признаване от страна на подсъдимия на фактите по внесения обвинителен акт на Окръжната прокуратура. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в Затвора гр.Бургас.

Бургазлията е подсъдим за това, че на 31.12.2015год. в с. Младово, общ. Сливен, след предварителен сговор с Георги Петков и с неустановено по делото лице, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на техническо средство, отнели чужди движими вещи - сумата от 450 лв., от владението на жена , без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл. 195 ал.1 т. 3, 4 и 5 вр. чл. 194 ал.1 от НК.

Кършовски е подсъдим и за още две престъпления, а именно - за това, че на неустановена дата придобил и на 31.12.2015 год. в с. Младово, общ. Сливен държал огнестрелно оръжие - пистолет марка "Steyr", кал. 9мм и 2 бр. патрона, без да има за това надлежно разрешение - престъпление по чл. 339 ал.1 пр.1 и пр.2 алт.2 и алт.6 от НК, както и затова че на 31.12.2015 год. в с. Младово, общ. Сливен, по начин, опасен за живота на мнозина и с цел да бъде прикрито друго престъпление - кражба, направил опит умишлено да умъртви мъж от с. Младово, като опитът е останал недовършен по независещи от волята му причини - престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 пр. 1-во и т.8 пр. 2-ро вр. чл. 18 ал.1 от НК.

Георги Петков и Дамян Кършовски са от гр. Бургас и се познавали отдавна. В началото на месец декември 2015 год. от свои познати обвиняемите разбрали, че мъж, който развивал успешен бизнес, притежава имот в с.Младово, общ. Сливен. Предположили, че е възможно същият там да съхранява част от средствата си и решили да извършат кражба. За целта, около коледните празници, посетили с.Младово и проучили местоположението на имота, начините за проникване в него и възможностите за бягство, в случай че бъдат забелязани.

Двамата влезли в имота на 31.12.2015г.

На същата дата, около 23.10ч. двама мъже от с.Младово, които празнували с компания в питейно заведение, намиращо се в селото, и които имали ключ от гореспоменатия имот отишли до него за подаръци. Единият от мъжете забелязал силуети на трима непознати, които побягнали към оградата на съдения двор. Вратата била отключена. След като разбрал, че в двора има непознати, мъжът съобщил за тях на своя спътник. Двамата влезли в двора, но там вече нямало никой.Чували се само стъпките на непознатите в съседния двор. Мъжете се върнали на улицата и на уличното осветление забелязали три лица, които се отдалечавали, бягайки в посока към главната улица на селото. Едно от лицата се отдалечавало по-бързо, а други две лица го следвали на разстояние.

Те тръгнали след непознатите и след секунди едно от изостаналите лица се обърнало и произвело изстрел срещу тях. Въпреки това, двамата продължили да ги преследват по улицата, но не след дълго същото лице отново се обърнало и произвело нов изстрел срещу тях. Тогава мъжете се обадили на свои приятели от компанията.

Малко по-късно, мъжете застигнали един от непознатите и го задържали. Другият непознат продължил да бяга. Задържаният бил Георги Петков. Той бил съборен на земята с помощта на дошлите на помощ хора от селото. Тогава Петков признал, че със спътниците си са от Бургас и са дошли да търсят пари в жилището.

През това време, други мъже от селото преследвали избягалия непознат, на една от улиците забелязали, че лицето държи в ръката си пистолет и върви бавно напред. Близо до една от последните къщи на селото лицето спряло. Мъжете му извикали да хвърли пистолета. Непознатият се обърнал, произвел още един изстрел по посока на мъжете и отново побягнал по черния път към канала.

Непознатият подминал канала и тръгнал през обраслата с драки нива в местността "Пчелина". Мъжете, които се придвижвали с микробус, опитали се да се приближат, но тогава непознатият произвел два изстрела по посока на микробуса. Първият куршум улучил рамката на прозореца на предната лява врата, а вторият, пръскайки стъклото откъм страната на водача, прострелял водача на автомобила в лявото рамо. Тогава спътникът му, който носел в себе си ловна пушка, предупредил бягащия, че ще стреля. Непознатият отново побягнал, но бил прострелян в крака с патрон за лов на пъдпъдъци. В последствие бил задържан. Това бил Дамян Кършовски.

Към момента Кършовски е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Присъдата на Окръжен съд -Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд -Бургас.

Припомняме, че с Определение от 21.04.2016 год., състав на Окръжен съд - Сливен е одобрил споразумение за решаване на делото по реда на чл. 381 ал.1 от НПК, по силата което Георги Петков се е признал за виновен, в това че на 31.12.2015 год. в с. Младово, общ. Сливен, след предварителен сговор с Дамян Кършовски и неустановено по делото лице, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на технически средства (клещи, раздвижен ключ, кози крак и кислородна бутилка с монтиран към нея манометър и маркуч с резак), отнели чужди движими вещи - сумата 450 лв., от владението на жена, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да я присвоят - престъпление по чл. 195 ал.1 т. 3, 4 и 5 вр. чл. 194 ал.1 от НК.

Определено му е било наказание "лишаване от свобода" за срок от една година и шест месеца, чието изтърпяване е отложено за изпитателен срок от три години и шест месеца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: