Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Черноморско злато" с официално становище за проверките във винпрома в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 16:36 / 05.10.2018Коментари (0)4922
Във връзка с проверката, извършена от Агенция Митници в периода 1-3 октомври 2018 г. и отразена от медиите информация по темата, от Черноморско злато АД се възползваха от своето право на отговор. Burgas24.bg го публикува без редакторска намеса.

През дългогодишната история на дружеството никога не е имало  митнически и/или данъчни нарушения. През годините екипът на Черноморско злато АД е оказвал пълно съдействие на контролните органи при извършваните регулярни проверки. За последните три години дружеството е внесло над 25 млн. лева акциз и над 10 млн.  лева ДДС. 

Важно е да започнем с това, че в разпространен брифинг от Агенция Митници никъде не се споменават "незаконни кранове“, както бе отразено от някои медии. Считаме, че употребата на този израз води към неверни внушения за незаконна дейност.

С оглед запазване на доброто ни име, бихме искали да представим пред уважаваните от нас медии и обществеността следните факти:

Тъй като става въпрос за специфичен технологочен процес на производството, искаме да внесем повече яснота по темата. Дестилационната колона е съоръжение, което служи за производство на дестилат от грозде, а не за съхранение на готова продукция. Колоните се ползват между 2 и 3 месеца в годината, в зависимост от изкупвателната кампания на грозде. Тоест течността в тези съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75%.

Всяка дестилационна колона фабрично съдържа барета с пробно кранче съгласно технологичните изисквания за работа на колоната. Както ясно е написано в официално писмо от производителя на нашите съоръжения: "Крановете на баретките на дестилационните инсталации, произведени и продадени на Черноморско злато АД, с размер ½’’ са фабрично монтирани съгласно технологичните изисквания за работа на колоната, от Бенковски Ко, София“  (Приложение 1).

За по-голяма яснота ще поясним, че функцията на баретата и контролните кранчета, е за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният  градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт. Обръщаме внимание, че технологичният процес на изваряване се настройва точно от тези показатели. Също така е редно да отбележим, че при продължително отворен кран дестилационната инсталация не може да функционира, тъй като уредът за отчитане на алкохол (спиртомер) пада на дъното на баретата и се чупи, тоест течност не може да бъде източвана в големи количества. Максималното време, без да излагаме спиртомера на риск, е около 10-15 секунди. Отбелязваме, че въпросните барети, чиято неразделна част са пробните кранове, присътват на официалните технологични схеми от производителите. 

Относно пластмасовите 5-литрови туби, които бяха коментирани в медийното пространство, повтаряме, че откритата безцветна течност е промивна вода с остатъчен алкохол от измиване на съоръжение с аромат на анетол. Жълтеникавата течност е водно-алкохолна смес с лек аромат на ракия и е от промиване на инсталации. Заявяваме, че въпросните туби никога не са били скрити, а са съхранявани именно в данъчния склад.

В подкрепа на казаното отправяме покана към Вас, като представители на медиите, за посещение на производствената база в гр. Поморие в неделя, 07.10.2018 г. в 11:00 часа, за да Ви запознаем от първо лице с процесите с цел запазване доброто име на дружеството.

Прилагаме съпътвтващите документи:

1.      Приложение 1 – Официално писмо от Бенковски Ко ООД, производител на част от дестилационните съоръжения.

2.       Приложение 2 – Технологична схема на дестилационна система, произведена от Бенковки Ко ООД;

3.      Приложение 3– Технологична схема на дестилационна система, произведена от Prulho Distullerie & equipments;








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: