Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нови разкрития за терориста, окървавил Нова Зеландия, и престоя му у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 16.03.2019Коментари (4)1422
©
Tерористът от Нова Зеландия Брентън Тарант е пренощувал два пъти в София по време на разходката си в България през 2018 година, информира БНР, позовавайки се на собствени източници.

Нападателят, който уби 49 души в 2 джамии в новозеландския град Крайстчърч, е нощувал в столицата в деня на пристигането си у нас на 9 ноември. След това той отседнал отново в София вечерта преди да отпътува. По непотвърдена информация терористът е отседнал и двата пъти в хотел на булевард "Цариградско шосе", намиращ се в близост до летище "София".

По време на разходката си той наем автомобил от малка фирма за отдаване на коли под наем. Властите продължават да изясняват подробности около престоя на нападателя у нас. По-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че Тарант е бил в страната ни като турист - той обикалял исторически обекти, свързани с Освобождението. По думите на Иванов посещението на австралиеца Тарант в Бъглария не е било свързано с терористична дейност. 

Тази информация беше заявена и от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг след извънредната среща на службите за сигурност у нас в Министерски съвет, свикана от премиера Борисов във връзка с надписите на български език, които лъснаха на пълнителите за автоматичното оръжие на терориста. Стана ясно, че мъжът е обиколил няколко града в България в периода 9-15 ноември - Дряново, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Банско, Пловдив, Асеновград, Бачково, Казанлък, Банско, Перник, София. Нападателят бил и до Шипка. Припомняме, на пълнителите беше изписано на български език "Фружин" и "Битката при Булаир 1913". 

Отделно на английски език пишеше "Shipka pass" - Проходът Шипка. Припомняме, 49 души бяха убити при стрелба в две джамии в новозеландския град Крайстчърч. 41 души са убити в джамията Deans Avenue и седем в джамията Linwood. Един човек е починал в болница. 48 души са хоспитализирани с огнестрелни рани, включително деца. Някои са в критично състояние. 28-годишният австралиец Брентън Тарант предава на живо нападението в едната джамия. Той публикува множество снимки с оръжия и пълнители и линк към манифест за действията си преди клането.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига вече с този терорист.На ден през България преминават кой знае колко терористи.С всеки ли ще се занимавате и ще давате луди пари за разследване и отчети пред ГоЛеМиТе.
-1
 
 
.... нещо за бузлуджа не е ли написал на пълнителите :)
+2
 
 
А защо никой не говори за това колко хрисртияни биват всеки ден от мисюлмани?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: