Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първата жертва на терориста от Нова Зеландия го посрещнала с думите: "Здравей, братко!" (СНИМКИ 18+)
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 17.03.2019Коментари (0)3398
Медиите по света продължават да препредават ужасяващи истории от касапницата в град Крайстчърч. 

Tригодишно дете е загинало в ръцете на баща си по време на терористичната атака в джамията в Крайстчърч. Мюкад Ибрахим е бил на петъчната молитва с баща си и по-големия си брат Абди Ибрахим, когато стрелецът нахлул в джамията Ал-Нур в Крайстчърч и започнал да стреля по хората, съобщава "Дейли мейл", цитиран от "Блиц".

Детенцето е опитало да избяга от стрелеца, а баща му и брат му са успели да се спасят, защото са се престорили на умрели. Семейството на Мюкад се надявало да открие сина си, но се смята, че детето е една от 49-те жертви на атентата в Крайстчърч.

"Ние принадлежим на Господ и трябва да се върнем при Него. Ще ни липсваш много", написа братът на Мюкад във Facebook.

В събота сутрин приятел на семейството потвърди, че малката Мюкад е починала предишната вечер в ръцете на баща си. "Mюкад Ибрахим е починал в ръцете на баща си. Почивай в мир, приятелю. Ти беше лъч светлина, който ще ни липсва", каза той.

От българското Министерство на вътрешните работи, заявиха, че няма данни обвиняемият за стрелбата да е развивал дейност, свързана с тероризъм, по време на престоя си у нас. Първите си стъпки на българска земя австралиецът прави на 9 ноември миналата година.  

Щом каца на летище София, наема с истинските си документи за самоличност автомобил, който ползва през целия престой у нас. От фирмата, отдала колата на Брентън Тарант, разбрали вчера, че са работили с необичаен клиент. 

"Не знам кой колега е дал колата, защото не ни дават вътрешна информация. Доколкото знам я е взел за горе-долу седмица", обясни Пламена Петрова, която работи в компанията за отдаване на коли под наем.  

Какъв автомобил е наел Тарант от фирмата отказаха да уточнят. Служителите не крият, че развитието на случая ги е стреснало. "Стана ми доста неприятно за колегата, който е дал колата, защото ако аз я бях дала, бих се чувствала неприятно от факта, че съм общувала с такъв човек. Днес докато съм на работа имам задни мисли, едно на ум", сподели още жената.

От летището Тарънт се насочва право към хотел на Цариградско шосе. Там той нощува два пъти – първата и последната нощ на престоя си у нас. Платил е между 70 и 90 лева за нощувка. От хотела отказаха коментар. "До този момент категорично няма данни за някаква дейност, която да е свързана с тероризъм у нас. Засега данните, които имаме е,  че той е идвал у нас като турист. Сега се проверяват местата, където е преспивал", каза днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов.  

В следващите дни мъжът обикаля исторически забележителности из почти цялата страна. Посещава и Банско. Владимир Баряков, който работи в къща-музей в града разказва, че средно по 1000 туристи на месец влизат да разглеждат, но никой не записва имената им. Мъжът от снимките в интернет не му е познат. "Имаме камери, така че всичко може да се провери за всички посетители, камерите са включени винаги", каза Баряков. По думите му към момента записи не са му искани. Службите проверяват срещал ли се е с български или чужди граждани австралиецът през седмицата, в която е бил у нас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: