Продължава борбата с огнената стихия в района на Стара Загора и Хасково
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 15.09.2020Коментари ()815
©
Трети ден продължава борбата с огнената стихия, която бушува между Стара Загора и Хасково. Пламъците обхванаха хиляди декари между три села. Опасност за населените места няма. Един от фронтовете на стихията - откъм Полски Градец е овладян. Към обяд обаче вятърът пренесе огъня към Хасковска област. Над 20 екипа огнеборци участват в гасенето на пламъците.

Още с изгрева на слънцето булдозерите тръгнаха към гората. "Целта на цялата ни дейност от вчера и снощи беше да защитим населените места Полски Градец, Светлина и Мъдрец. Сега, с нови просеки, благодарение на тежката техника от Мини "Марица-изток", ще се опитаме да затворим пожара", обясни директорът на пожарната в Стара Загора Стоян Колев.

Хората в трите села изкараха тежка нощ на фона на бушуващите пламъци. "Безсънна, неспокойна и с голямо напрежение. Огъня го спряхме на 200 метра от селото, хората бяха с основание изплашени", посочи кметът на Полски Градец Тончо Михов.

Затруднена е пожарната ситуация в Хасковско. Още на две места се налага изпращането на огнеборци. Тази нощ е пламнала иглолистна гора, близо до границата с Турция.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Produlzhava-borbata-s-ognenata-stihiya-v-raiona-na-Stara-Zagora-i-Haskovo-1000930
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.