Нямало отклонение в качеството на въздуха през изминалата седмица в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:49 / 29.09.2020Коментари ()778
©
Няма превишения на допустимите норми на контролираните замърсители на въздуха през изминалата седмица, показват данните от пунктовете за мониторинг от Националната система и Мобилната станция за контрол.

По данни на РИОСВ и Община Бургас през изминалата седмица средно-часовите и средно-денонощните норми на замърсителите не са превишавани.

Данните за качеството на въздуха са от работата на 5 измервателни точки на територията на града. В автоматичен режим се извършват непрекъснати 24-часови замервания за концентрациите на основни и специфични замърсители на въздуха - бензен, стирен, сероводород, въглеводороди, толуен, ксилени, озон, серен и азотни оксиди, както и фини прахови частици.

Осигурен е достъп в реално време до данните от извършвания мониторинг, като подробна информация за пределно-допустимите стойности за всеки замърсител е налична чрез интернет страницата на общината на адрес www.burgas.bg, раздел «Околна среда», "Качество на атмосферния въздух в Бургас".


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nyamalo-otklonenie-v-kachestvoto-na-vuzduha-prez-izminalata-sedmica-v-Burgas-1004719
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.