Питаха директора на РИОСВ – Бургас за замърсяването на въздуха в града
Автор: Иван Сотиров 18:02 / 20.10.2020Коментари ()1257
© Burgas24.bg
Замърсяването на въздуха продължава да тормози бургазлии. На среща с директора на РИОСВ Бургас – Детелина Иванова днес Мая Манолова, придружена от общинския съветник Живко Табаков поставиха въпроса за притеснителната за бургазлии тема.

"В града имаме четири основни замърсители – от изгаряне на битови отпадъци, от производствени замърсители, от автомобили и шумови замърсители", посочи пред медии Табаков. У него буди притеснение и фактът, че новият директор на екоинспекцията в Бургас е назначен без проведен конкурс, както би трябвало да е по закон. През септември Областното ръководство на ПП "Движение България на гражданите"- Бургас отправи въпроса до премиера Бойко Бор
©
исов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров, но този момент отговор не е получен.

Сигналите за превишаване нормите на замърсяване са в малките часове на денонощието. Гражданите питали защо няма адекватна станция за измерване замърсяването на въздуха в реално време. Официалните данни на общината и данните на независим американски сайт за измерване замърсяването на въздуха по света имали сериозни разминавания.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pitaha-direktora-na-RIOSV-Burgas-za-zamursyavaneto-na-vuzduha-v-grada-1012589
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.