Решено: След продажба на автомобила си уведомяваме КАТ да ни отпише от регистъра
Автор: Екип Burgas24.bg 10:20 / 19.02.2021Коментари ()849
©
Собствениците ще могат да уведомяват КАТ да ги отпише от регистъра, когато са продали колата си. Това решиха единодушно депутатите, след като приеха и на двете четения в рамките на днешното заседание промяната в Закона за движение по пътищата, предложена от група депутати от ГЕРБ начело с Красимир Ципов, пише "24 часа". 

С промяната продавачите ще могат да защитят правата си, като в регистрите на моторните превозни средства ще се отразява промяната на собствеността.

С настоящата промяна се дава възможност на продавача да предостави в “Пътна полиция" копие на документа, удостоверяващ прехвърлянето на превозното средство, и така да бъде отписан като собственик, а след това регистрацията на пътното превозно средство се прекратява служебно.

Това на практика означава, че автомобилът ще се спира от движение. На продавача ще се издава удостоверение, съдържащо информация за датата на прехвърлянето на собствеността, както и датата на служебното прекратяване на регистрацията.

Ще се вписват и данни за купувача на превозното средство, номерът и датата на документа за прехвърляне на собственост, а за да може новият собственик да управлява колата, ще трябва да я регистира отново на свое име.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Resheno-Sled-prodazhba-na-avtomobila-si-uvedomyavame-KAT-da-ni-otpishe-ot-registura-1053361
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.