20-годишен криминоген задигна пистолета на полицай, опита да го продаде
Автор: Пламена Николова 10:05 / 19.03.2021Коментари ()890
© Varna24.bg
По искане на Районна прокуратура – Варна млад мъж, противозаконно отнел пистолет, е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

20-годишният Ц.С., привлечен като обвиняем от Районна прокуратура - Варна за кражбата на огнестрелно оръжие, извършена в условията на повторност, е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“ с определение на Варненския районен съд.

На 16 март 2021 г., младият мъж противозаконно отнел огнестрелно оръжие от полицейски служител, изпълняващ своите служебни ангажименти във връзка с арест на негов познат. Ц.С. задържал пистолета без да има право на това и дори обсъждал с трети лица възможността за продажбата му.

Обвиняемият е добре известен на органите на реда, многократно е осъждан за различни престъпления и е извършил кражбата на огнестрелното оръжие при условията повторност и в срока на изтърпяване на две условни присъди.

Определението на Варненския районен съд, с което днес е взета най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Ц.С. – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/20-godishen-kriminogen-zadigna-pistoleta-na-policai-opita-da-go-prodade-1063923
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.