Районен съдия гостува в Английската гимназия в Бургас
Автор: Иван Сотиров 14:11 / 26.05.2021Коментари ()1026
©
Съдия Анатоли Бобоков посети Английска езикова гимназия "Гео Милев" и изнесе тема за превенцията срещу употребата на наркотични вещества и за престъпленията, свързани с наркозависими лица, съобщиха от Районен съд Бургас.

 Откритият урок е по покана на преподавателя по "Гражданско образование" Николай Георгиев, част от Образователната програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", по която бургаските Окръжен и Районен съд работят съвместно.

Учениците от 8 "д" клас задаваха въпроси свързани с правораздавателния процес и наказателната отговорност на хората, които нарушават закона. Ролята на инстанционния контрол. Магистратът представи съдебни казуси от своята практика, свързани с употребата на наркотични вещества. Лекторът разказа, че като съдия, е длъжен да направи обстоен анализ на доказателствата по делото, за да разкрие обективната истина. Магистратите са длъжни да прилагат точно Конституцията и законите, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи. Според преподавателят по "Философия" и психолог в училището, Мария Пантелеева, темата за наркозависимостта и наказателната отговорност трябва да бъде широко дискутирана.

Учениците получиха като подарък малка книжка – Конституцията на Република България и брошура на тема "Кой кой е в съда", осигурени от Висшия съдебен съвет по Образователната програма. Следващата правна дискусия в бургаската Английска езикова гимназия, с участието на окръжен съдия, предстои в петък.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Raionen-sudiya-gostuva-v-Angliiskata-gimnaziya-v-Burgas-1087981
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.