Представиха новите зам. областни управители на Бургас! Ето първите им думи
Автор: Иван Сотиров 14:04 / 03.06.2021Коментари ()2048
Новите заместник областни управители на Бургас Божан Божанов и Асен Бонджев бяха представени на брифинг от областния управител проф. Мария Нейкова, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Завършил съм в Бургаския университет. Мандата ми като кмет на село Ветрен  беше успешен, но след това беше избран друг кмет и се върнах към адвокатската професия. През времето когато съм работил като адвокат съм спазвал закона и не съм си позволявал да го престъпвам и нарушавам. От тук нататък като зам. областен управител ще се водя под тези мои принципи - морал и законност", заяви назначения зам. - областен управител Божан Божанов. 

От своя страна зам.- областния управител Асен Бонджев се представи като също каза няколко думи за себе си. "Магистър съм по право. Голямата ми страст е предприемачеството. Близо 10 година съм живял в чужбина - Америка, Германия и Унгария. Считам, че големият проблем на нашето общество е както икономиката, така и липсата на вяра в собствените ни възможности и на самоуважение. Впечатлен съм от администрацията и амбицията за работа тук, така че това е предпоставка за добра работа", каза и Бонджиев. 

Областния управител проф. Мария Нейкова обяви и определените ресори за всеки от двамата зам.-областни управители.

Божан Божанов ще се занимава с въпросите в областта на труда и социалната политика, образованието, здравеопазването, икономиката и енергетика, културата. Той ще упражнява и контрол върху дирекция "Административен контрол,  регионално развитие и държавна собственост".  

Асен Бончев ще провежда държавната политика в областта на публичните финанси, охраната и сигурността, транспорта и информационните технологии, развитието на растителността и животновъдството, околната среда, туризмът и физическото възпитание и спорта. Ще упражнява общ контрол върху дирекция "Административно право и финанси" и "Управление на собствеността".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Predstaviha-novite-zam-oblastni-upraviteli-na-Burgas-Eto-purvite-im-dumi-1090801
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.