Няма прошка за Милен, хванат с марихуана от полицаите в Бургас
Автор: Иван Сотиров 16:36 / 23.06.2021Коментари ()877
© Burgas24.bg
Тричленен състав на Бургаския апелативен съд остави без уважение жалбата на Милен Я. срещу отказа на първата инстанция да измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража“ в по-лека.

Мъжът е задържан на 17 февруари 2021 година, като му е повдигнато обвинение за държане на наркотично вещество коноп с тегло 2.427 гр. Първоначално е взета мярка за неотклонение "парична гаранция“. По протест на прокурора мярката за неотклонение е изменена в "задържане под стража“, считано от 26 февруари 2021 година. През април 2021 година на обвиняемия е повдигнато ново обвинение - държане на наркотични вещества общо 1051.947 гр. – коноп  цел разпространение, което се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Според апелативните съдии всички събрани до този момент доказателства, включително показанията на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие и изготвените фотоалбуми, химически експертизи, иззетите писмени и веществени доказателства, обосновават извод за съпричастност на обвиняемия с повдигнатото му обвинение. Тези доказателства не са опровергани към настоящия момент.

Правилен е извода, че на етапа от воденото разследване все още съществува опасност от укриване или извършване на ново престъпление от страна на Милен Я. В случая от датата на задържане до момента са изтекли четири месеца, в рамките на който период разследващият орган е проявил активност да обезпечи делото с доказателства, необходими за правилното му решаване. От доказателствата по делото се установява, че обвиняемият е осъждан и че деянието е извършено в изпитателен срок на предходна условна присъда. Срещу Милен Я. има множество криминални регистрации, той многократно е напускал страната за период от три години назад.

Въззивният състав е направил извод, че мярката за неотклонение – "задържане под стража“ на обвиняемия се явява адекватна е потвърдил опрделението на окръжния съд, с което е оставено без уважение искането за по-лека мярка за процесуална принуда.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nyama-proshka-za-Milen-hvanat-s-marihuana-ot-policaite-v-Burgas-1097682
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.