Куриозно: Да срещнеш лисица в Панчарево
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 05.11.2021Коментари ()625
Какво е да се разхождаш в Панчарево и на пътя ти да изскочи лисица?

Модерният човек знае как да реагира. Първото нещо , което трябва да направим е да извадим телефона си и да снимаме животинката. Можем да направим и клип, ако имаме време.  Vaskes Vossen е истински щастливец, защото срещна лисица и успя да я заснеме. 

"Явно беше свикнала с хората защото мина съвсем спокойно покрай нас", казва Vaskes.

Припомням ви, че през октомври лисица беше забелязана да се разхожда в оживения столичен квартал "Овча купел“. Животинката бе изключително любопитна и видимо не се плашеше от хората, като едно момче дори я почерпи с кюфтета.

"Прибирах се вечерта и видях, че лисицата е направила поразия и е разхвърляла боклука. Качих се и видях, че имаме две кюфтета в хладилника. Донесох ѝ ги, тя не се намръщи, приближи се и ги дръпна и взе да бяга“, разказва Алекс Асенов.

"Всякакви храни – кюфтета с подправки, вафли и други не е редно да се дават на диви животни“, категоричен е той.

През 2020 година столичани сигнализираха за нашествие на лисици в София. Появи се любителски клип от бул. "Цариградско шосе“, като дивото животно се разхождаше необезпокоявано между паркиралите автомобили. Граждани се похвалиха тогава, че често виждат лисици и в столичните квартали "Люлин“ и "Младост“.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Kuriozno-Da-sreshtnesh-lisica-v-Pancharevo-1147606
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.