Наш екип ще участва в мащабно международно учение в Турция
Автор: Екип Burgas24.bg 10:02 / 11.11.2021Коментари ()595
© Столична община
Екип на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ към Столична община ще участва в учение за издирване и спасяване в градска среда при средно тежки условия (MUSAR) в полево учение, по линия на механизма за гражданска защита на Европейския съюз. Това информира директорът на дирекцията Красимир Димитров, съобщиха от пресцентъра на Общината.

От днес до 14 ноември 2021 г. чрез Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР ще бъде осъществено участие в мащабно международно полево учение в град Текирдаг в Турция.

Учението ще симулира силно земетресение, причинило масови щети по инфраструктурата и голям брой пострадали хора.

Общинската дирекция "Аварийна помощ и превенция“ се включва като част от националния модул за издирване и спасяване, което ще се проведе по линия на механизма за гражданска защита на Европейския съюз.

Като част от българският модул от 51 служители са включени и 4 представители на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

В учението ще участват много национални и международни организации от държави като Гърция, Румъния, Австрия, Франция, Испания, Италия.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Nash-ekip-shte-uchastva-v-mashtabno-mezhdunarodno-uchenie-v-Turciya-1151040
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.