Прокуратурата с остра критика към правосъдния министър
Автор: Екип Burgas24.bg 17:11 / 09.12.2021Коментари ()519
©
Препоръчваме на служебния министър на правосъдието да прочете кой има правомощия да внася предложение за дисциплинарно наказание на член на Висшия съдебен съвет. А именно това са петима от членовете на кадровия орган или трима от членовете на съответната колегия.

С тази препоръка от пресслужбата на прокуратурата се обръщат към министъра на правосъдието Иван Демерджиев, който по-рано днес предложи да се образува дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев и заместника му Пламена Цветанова.

"Пожелаваме успешно кариерно израстване на служебния министър, който предприема поредната политическа атака срещу независимостта на прокуратурата", се казва още в съобщението на прокуратурата.

Ето и цялата позиция:

"Препоръчваме на служебния министър на правосъдието да прочете внимателно чл. 312, ал. 2 от Закона за съдебната власт - кой има правомощия да внася предложение за дисциплинарно наказание на член на Висшия съдебен съвет. А именно това са петима от членовете на кадровия орган или трима от членовете на съответната колегия. Пожелаваме успешно кариерно израстване на служебния министър, който предприема поредната политическа атака срещу независимостта на прокуратурата."


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Prokuraturata-s-ostra-kritika-kum-pravosudniya-ministur-1171232
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.