Българската православна общност се вдига на протест във Великобритания
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 26.01.2022Коментари ()934
© Фейсбук
Българската православна общност във Великобритания организира протест срещу незаконното освобождаване на отец Симеон и нехуманното отношение към него и отнемането на Параклиса от българската църковна община в Лондон. Събитието ще се състои на 06.02.2022 година от 13:00 - 16:00 часа пред запечатания от посланик Марин Райков Параклис в Посолството в Лондон.

Отец Симеон е освободен от работа като свещеник в разрез със законите на Обединеното Кралство, съобщават организаторите на протеста в своята фейсбук страница.

Ето какво пишат още във Фейсбук от Българската православна общност във Великобритания:

Параклисът в Посолството е незаконно отнет от регистрираната Църковна община, която управляваше дейността на Параклиса до преди фриволното му запечатване от посланик Марин Райков!

Отец Симеон е получил от посланик Марин Райков уведомление за освобождаване на жилището в Посолството, където се намира и лекува в момента, както и е отказано разрешение за поставяне на лифт за придвижването на отеца по стълбите, което де факто го поставя под домашен арест!


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarskata-pravoslavna-obshtnost-se-vdiga-na-protest-vuv-Velikobritaniya-1200243
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.