Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат "Защита", по-рано днес медицинските работници излязоха на протест пред ИСУЛ
Автор: Екип Burgas24.bg 20:50 / 31.03.2022Коментари ()795
© Burgas24.bg
Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат "Защита", които по-рано днес излязоха на протест пред ИСУЛ. Преговорите по Анекса към Националния рамков договор между съсловните организации и Националната здравноосигурителна каса все още продължават. Страните в преговорния процес обсъждат различни варианти допълнителните възнаграждения, получавани от медицинския персонал за работа с COVID пациенти, да се пренасочат към нормалното заплащане на лекари, специалисти по здравни грижи и санитари.

Това стана ясно по време на среща на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова, началника на политическия кабинет на министъра и председател на Надзорния съвет на НЗОК доц. Васил Пандов с представители на Национален синдикат "Защита" и лекари от УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Очаква се Анексът към НРД да бъде подписан в началото на следващия месец, посочи доц. Пандов, като уточни, че в момента се правят различни разчети. В същото време в ход са и преговори със социалните партньори по колективния трудов договор.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ministur-Serbezova-se-sreshtna-s-predstaviteli-na-Nacionalen-sindikat-Zashtita-po-rano-dnes-medicinskite-rabotnici-izlyazoha-na-protest-pred-ISUL-1241880
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.