Кирил Петков: Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова
©
Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на Министерски съвет, предаде репортер на Sofia24.bg.

Той сподели няколко акцента.

"Първото нещо е, че гарантира енергийната сигурност на България. Запазваме пълния капацитет на Маришкия басейн и едновременно с това сме изцяло в рамките на зеления преход. Използвахме иновативни решения. Едновременно с това искам да поздравя специално подхода за справедлива България. Върховенството на закона е сложено на огромен пиадестал и е голям приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор и това става със съдия, който временно ще заеме ролята на разследващ прокурор и след това ще бъде върнат, като съдия, така че да няма конфликт на интереси. Правим реформа и в Антикорупционната комисия, и в процеса как се извършват обществените поръчки", уточни Кирил Петков.

Очаквайте подробности!



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Kiril-Petkov-Finalnata-versiya-na-Plana-za-vuzstanovyavane-e-absolyutno-gotova-1245079
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.