Фермер държал двама младежи, оковани с вериги
Автор: Екип Burgas24.bg 22:45 / 27.04.2022Коментари ()628
©
Случай на съвременно робство в благоевградско село, където фермер е държал двама младежи, оковани с вериги, разследват органите на реда. Това съобщиха от Националната комисия за борба с трафика на хора.

Двамата мъже са на по 35 и 36 години, като единият е израснал по домове. Те били принудени да се грижат за кравите на поробителя си, като за труда им не получавали никакви пари с обяснението, че им купувал храна. Всъщност фермерът им хвърлял по една коричка хляб като на кучета, разказаха още от комисията. Случаят е от няколко месеца и все още се разследва.

От 2019 г. насам българите, станали жертви на трафик на хора с цел трудова експлоатация, са 220 души по данни на Върховната касационна прокуратура (ВКП). По-голямата част от пострадалите са мъже - общо 178 за посочения период. Те са пострадали от трафик както в чужбина, така и вътре в страната, съобщава "Телеграф".

От НКБТХ прогнозират, че с падането на ковид ограниченията, се очаква много нашенци да тръгнат на гурбет в чужбина. Съответно прогнозират и ръст на жертвите на трафик с цел трудова експлоатация. По думите на Димитрова най-често жертви стават ниско образовани хора, от най- бедните райони на страната. Често ги подлъгват познати с обещание за високи заплати и хубави условия. Договори обикновено няма, да не говорим за застраховки.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Fermer-durzhal-dvama-mladezhi-okovani-s-verigi-1257308
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.