Нещо красиво се появи в Пловдив
Автор: Екип Burgas24.bg 09:35 / 14.06.2022Коментари ()698
С Plovdiv24.bg се свързаха група ученици, които са направили нещо наистина красиво и много интересно. Даваме думата на младежите сега:

"Здравейте!

Ние сме организация за градско изкуство "ПОдЛЕЗНО" и тази пролет осъществихме проект "ПроСтранстваме", който включва художественото обновление на 3 локации в 3 български града - Пловдив, София и Бургас.

Чрез този проект ученици от 51 СУ "Елисавета Багряна" правят своя дебют в рисуването на стенописи в градското пространство, подпомогнати от своя учител Иван Матеев, както и от художника от нашата организация Цветан Узунов. Проектът се финансира по програма “Дебюти" на Национален фонд “Култура".

Локацията на стенописа в Пловдив е мостът при Гребната база, а тематиката е животинска - вдъхновена от бъдещия зоопарк в района. Пловдивският зоопарк също така оказа огромно съдействие при работата върху моста, любезно предоставяйки пространство за складиране на художествените материали.

Работата по моста се извърши в продължение на седмица, през която, въпреки променящото се метеорологично време, младите таланти се справиха отлично с изобразяването на разнообразни животински видове, превръщайки пространството в истинска тропическа джунгла.

Намесите в София и Бургас, пък, са на различна тематика. В Бургас учениците изрисуваха така наречения "Морски подлез", а в София произведението беше свързано с благодарност към медиците на първа линия в борбата с Covid-19".


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Neshto-krasivo-se-poyavi-v-Plovdiv-1285123
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.