Издадоха любима българска народна приказка в Япония
Автор: Екип Burgas24.bg 15:07 / 17.06.2022Коментари ()473
Илюстровано издание на българската народна приказка "Жива вода" вече е достъпно и в книжарниците в Япония. Това стана ясно от съобщение на страницата във Фейсбук на японското посолство у нас.

Според публикацията наскоро в страната на изгряващото слънце книгата е излязла от печат и е плод на съвместната работа на японски и български автори и символ на приятелството между Япония и България.

Ето какво точно написаха от посолството:

Сигурно всички сте слушали или чели българската народна приказка "Жива вода“. През април 2022 г. тази известна приказка беше представена в Япония под формата на красиво илюстровано издание. Авторката на адаптираната на японски език версия Йоко Яойта е учила в Софийския университет и е публикувала на японски език различни български приказки и стихове.

Приказката за живата вода Йоко Яойта научава от българските си познати и умело успява да преведе на японски живия разговорен език, на който е разказана в оригинал.

Автор на илюстрациите на японското издание на "Жива вода“ е Венелин Вълканов, български художник, илюстрирал над сто литературни произведения за деца. Чрез своите картини той представя пред японската аудитория красивата българска природа и култура.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Izdadoha-lyubima-bulgarska-narodna-prikazka-v-Yaponiya-1288289
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.