Бургаският съд прати в затвора готвач на наркотици
Автор: Екип Burgas24.bg 10:00 / 20.07.2022Коментари ()601
© Burgas24.bg
По досъдебно производство на Окръжна прокуратура Бургас и внесен обвинителен акт, наложиха ефективно наказание от 5 години "лишаване от свобода“ и "глоба“ в размер на 20 000 лв. на Н.Д. Той е подсъдим за това, че държал с цел разпространение и разпространил метамфетамин,. Престъплението е извършено на 14 май 2021 г. в село Ново Паничарево.

В условията на съвкупност с горепосоченото престъпление на Н.Д. е наложено наказание и за това, че по същото време и на същото място противозаконно държал прекурсори /около 36гр. червен фосфор/ и съоръжения /електронна везна, стъклени колби и др./ за производство   на    метамфетамин.  

Наркотичните вещества, прекурсорите и съоръженията са установени при претърсване и изземване, извършено от служители на ОД на МВР – Бургас. Установено е, че Н.Д. е с обременено съдебно минало. Търпял е ефективни наказания "лишаване от свобода“, част от които са и за противозаконно държане на наркотични вещества.

Наказанието, което е общо за двете престъпления, следва да бъде изтърпяно при първоначален "строг“ режим в затвор, като считано от 19.11.2021г. подсъдимият е с мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Осъдителната присъда, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Бургас.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskiyat-sud-prati-v-zatvora-gotvach-na-narkotici-1310109
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.