Важно за всички шофьори! Глобата е двойна, когато едно и също нарушение се направи повече от 1 път за една година
Автор: Георги Кирилов 15:34 / 21.08.2022Коментари ()1089
© Facebook: Уили
Предлагаме на вашето внимание нещо полезно за всички активно шофиращи. Задължително напомняме, че чл. 182 от Закона за движение по пътищата урежда санкциите при превишаване на разрешената максимална скорост.

В него фигурира и един текст, който гласи, че когато нарушението е повторно "наказанието е предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер". Когато едно и също нарушение се направи повече от 1 път за една календарна година, се плаща двойно. Освен това, ако превишението е с над 50км/ч, при второто залавяне се отнема книжката за срок от три месеца, а при трето "хващане" със скорост над 30км/ч - за шест месеца.

На снимката може да видите диказателство от изпатил шофьор, че този текст реално се прилага. Друго, на което може да обърнете внимание е, че глобата е в размер на 800 лв.

Затова, ето един призив към всички Вас, приятели. Спестете си главоболията и просто спазвайте правилата за движение. В крайна сметка няма да стигнете кой знае колко по-бързо, призовават от сайта "Уили."

 



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Vazhno-za-vsichki-shofyori-Globata-e-dvoina-kogato-edno-i-sushto-narushenie-se-napravi-poveche-ot-1-put-za-edna-godina-1330604
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.