Катастрофа между автовоз, ТИР и кола блокира изцяло движението по Е-79 край Мездра
Автор: Екип Burgas24.bg 17:16 / 14.10.2022Коментари ()546
©
Тежка катастрофа блокира трафика по международен път Е-79 между Мездра и Ботевград. Инцидентът е станал в района на бензиностанция "Пегас“ преди разклона за Ребърково, предава Bulnews. Лек автомобил "Ситроен“ е навлязлал в насрещното и се блъснал в пътуващ в обратна посока автовоз с пловдивска регистрация. След това в него пък се ударил турски ТИР, който се движел зад колата. 

"Ситроен“-ът е идвал от София и пътувал към работа. По първоначална информация, шофьорът е задрямал зад волана и затова навлязъл в насрещното. Автовозът пътувал към Пазарджик, а турският камион се движел в посока Дунав мост 2, тъй като изпълнявал курс към Германия. 

За щастие инцидентът се е разминал без пострадали хора. На мястото се отзовали две линейки, като медиците прегледали на място шофьорите, участвали в ПТП-то, но не се наложило никой от тях да бъде хоспитализиран. 

Нанесени са обаче сериозни материални щети по превозните средства.

Трафикът по натоварения участък от международния път е изцяло блокиран, образували са се километрични опашки от автомобили и в двете посоки.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Katastrofa-mezhdu-avtovoz-TIR-i-kola-blokira-izcyalo-dvizhenieto-po-E-79-krai-Mezdra-1428087
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.