Бивш шеф на СДВР за уволнените началници на РПУ-та: Такъв случай не си спомням, това е прецедент 
Автор: Екип Burgas24.bg 20:51 / 24.10.2022Коментари ()792
© NOVA
След обявената смяна на ръководството на седем Районни управления на МВР в София, бившият директор на СДВР Валери Йорданов коментира, че това е прецедент. 

"Такъв случай не си спомням, това е прецедент за полицейските началници в София", каза  Йорданов в "Интервюто в Новините на NOVA".

Той коментира, че няма термин като "занижен контрол".

"В закона няма такава дефиниция. Има упражнен и неупражнен контрол", поясни Йорданов. "На тези хора се предлагат други длъжности, които със сигурност ще са по-ниски", допълни той.

Йорданов призна, че в системата има пробив и той не е отскоро. "Работим по стара система, следва да се направи ремонт на закона", смята бившият началник на СДВР.

И обясни, че става въпрос за вътрешната сигурност в МВР.

"Тази система е от преди 1989 г. За тогава си е била добре. И  към момента деполитизацията в министерството не се е състояла. При смяна на правителство, следва вълна от смяна на полицейски началници. Като започнем от главния секретар, така до директорите на областни и главни дирекции", коментира Йорданов.

Той не смята, че има възможност началниците на районни управления да са замесени в схеми.

"Началникът е видим от всякъде, всяко негово действие се вижда", каза Йорданов.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Bivsh-shef-na-SDVR-za-uvolnenite-nachalnici-na-RPU-ta-Takuv-sluchai-ne-si-spomnyam-tova-e-precedent-1438815
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.