Националният координатор по киберсигурност: Атаки от типа "отказ от услуги" има всеки ден
Автор: Екип Burgas24.bg 08:33 / 28.10.2022Коментари ()510
© bTV
Киберсигурността не е цел, а процес. Това каза през bTV националният координатор по киберсигурност Петър Киров. "Сферата е динамична. Нашата работа е да сме подготвени, защото се появяват нови заплахи. Най-големият проблем е липсата на кадри по киберсигурност, които да работят със софтуер или хардуер“, допълни Киров.

"Атаки от тип "отказ от услуги“ има всеки ден. В повечето случаи са неуспешни. В първия работен ден на 48-о Народно събрание не са регистрирани такива атаки“, допълни Киров.

Той обясни, че при голяма част от атаките към България, които идват от вътрешността на страната, хакерите са извън границата ни и атаката идва от компрометирани компютри, които са в България, за да се прикрият следите.

Ролята ми е координационна. Аз съм секретар на Националния съвет по киберсигурност. Ще работя с ГДБОП, Министерство на отбраната, ДАНС и Министерството на електронното управление“, посочи той.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Nacionalniyat-koordinator-po-kibersigurnost-Ataki-ot-tipa-otkaz-ot-uslugi-ima-vseki-den-1443530
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.