Годишната среща на министрите на отбраната на държавите членки на SEDM ще се проведе в София
Автор: Екип Burgas24.bg 12:32 / 16.11.2022Коментари ()708
© Министерство на отбраната
Министър Димитър Стоянов ще бъде домакин на годишната среща на министрите на отбраната във формат SEDM, която ще се проведе в София от 16 до 18 ноември. Тя е организирана от нашата страна в рамките на българското председателство на Процеса на срещи на министрите на отбраната от Югоизточна Европа (SEDM), съобщиха от Министерството на отбраната.

Ротационното председателство е под ръководството на заместник-министър Теодора Генчовска, която ще бъде модератор на форума. Сред участващите са министрите на отбраната на Румъния, Грузия и Молдова, както и представители на министерствата на отбраната на държавите членки.

Във фокуса на дискусиите по време на срещата ще бъдат постигнатият напредък и възможностите за по-нататъшно развитие на Процеса, както и актуални въпроси на регионалното сътрудничество в областта на сигурността и отбраната. Тазгодишният форум ще премине под знака и на събитията, развиващи се на територията на независима Украйна.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Godishnata-sreshta-na-ministrite-na-otbranata-na-durzhavite-chlenki-na-SEDM-shte-se-provede-v-Sofiya-1465706
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.