Тровят бездомни кучета в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:29 / 07.03.2010Коментари ()3617
©
С отрова живущите в к-с "Меден Рудник" разрешават проблема с бездомните животни. Фондация "Приятели на животните Бургас" получи сигнал за няколко такива случая.
Последният е от 4 март.

Анонимна жена се обажда на телефона на Фондацията с молба да отидат до бл. 98 в Меден Рудник. Жертвата е куче, около 20 кг., женско. Животното вие от болка и се влачи по земята дезориентирано. 30 минути по-късно е на системи в клиниката на "Анимо". Доктор Стоян Николов прави всичко възможно за да спаси живота му. Пуска кръвни изследвания, слага го на системи. За съжаление пулсът е слаб и неравномерен. Кучето получава белодробрн оток и бъбречна недостатъчност, поетапно органите отказват и ден след постъпване в клиниката - животното умира.

Слагането на отровни примамки е често срещана в България практика. Явно хората, които го правят не си дават ясна сметка, че жертва на това деяние може да бъде не само едно бездомно куче, а също така домашен любимец. Най-лошото е, че това е сериозна заплаха за децата ни. Родителите знаят, как секунда невнимание и много често в устата на детето им се озовават не особено полезни неща, а ако това е поредната отровна примамка?

От Фондацията призовават: „Пазете децата и домашните си любимци и ако станете свидетел на подобно деяние, сигнализирайте веднага органите на реда."



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Trovyat-bezdomni-kucheta-v-Burgas-147289
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.