Обяснението затова, че си имаме най-скъпия кашкавал в Европа
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 15.01.2023Коментари ()496
©
Цените на кашкавала растат, защото са скъпи суровините за производството му. Това заяви в ефира на "Събуди се" шеф-готвачът и производител на млечни продукти Станимир Радичев.

"За производството на килограм кашкавал са необходими между 12 и 14 литра краве мляко. В момента литър прясно мляко е около 1,20 лева.  Самото производство струва около 5-6 лева. След това има период на зреене – между 60 или 72 дни. Тогава губи около 10 процента от рандемана си", обясни той.

Ако кашкавалът е бутиков, тоест в него се влагат добавки като трюфели и манатарки – цената му скача допълнително.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Obyasnenieto-zatova-che-si-imame-nai-skupiya-kashkaval-v-Evropa-1531067
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.