Първата дъщеря на Чарлз Чаплин и Уна О’Нийл ще бъде гост на "София филм фест"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:29 / 02.02.2023Коментари ()867
© Facebook
Джералдин Чаплин ще бъде специален гост на 27-ото издание на "София филм фест". Актрисата ще представи филма на Джесика Удуърт "Лука" и ще получи "Наградата на София" - на Столичната община. Това съобщиха от "Арт фест". 

Джералдин Чаплин е първата дъщеря на Чарлз Чаплин и Уна О’Нийл, и внучка на Нобеловия лауреат Юджийн О’Нийл.

Тя се снима в "Ментовка с лед“ (1967), "Ана и вълците“ (1973), "Елиса, живот мой“ (1977). "Да отгледаш гарвани“ (1976) е филмът, който й донася световна слава. 

След двете си роли в "Босият император“, Джералдин Чаплин изиграва Генерала в "Лука", който имаше световна премиера и провокира публиката и критиката на кинофестивала в Ротердам. Филмът е вдъхновен от шедьовъра на Дино Будзати "Татарската пустиня“.

Визитата на Джералдин Чаплин на София Филм Фест е подкрепена от Институт "Сервантес“ и Посолството на Испания. Легендарната актриса създава най-забележителните си филмови образи именно в испанското кино. София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 година.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Purvata-dushterya-na-Charlz-Chaplin-i-Una-ONiil-shte-bude-gost-na-Sofiya-film-fest-1553487
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.