Общината ремонтира два подлеза, вандали надраскаха един
Автор: Екип Burgas24.bg 14:02 / 20.04.2010Коментари ()2784
Живеещи в комплексите „Славейков" и „Изгрев" вече могат да ползват за безопасно преминаване подлеза на бул. "Ст. Стамболов", срещу ІІ-ро РПУ, съобщиха от общината. Той е ремонитран, възстановени са електрическото му захранване, рампите за детски колички, решетките за линейните отводнителни канали. Стойността на извършените възстановителни дейности е 19 726 лева. Има добра новина и за жителите на комплексите „Лазур" и „Братя Миладинови". От 26 април те ще могат да ползват подлеза на бул. "Демокрация", при кръстовището с ул. "Копривщица". Община Бургас довършва неговия ремонт, който е на стойност 38 646 лева.

И двата обновени подлеза се заключват след полунощ с охранителни решетки и се отключват в 05.00 часа. За съжаление, въпреки предохранителните мерки, този
©
Надрасканият подлез до Военна болница
тип съоръжения постоянно страдат от вандалски атаки. Последният случай е от вчера, когато подлезът при Военна болница, наскоро ремонтиран от Общината, отново бе изрисуван с графити без всякаква естетическа стойност.

Община Бургас призовава гражданите да пазят новото и ремонтираното, а ако станат свидетели на посегателства срещу общинското имущество, да предупреждават своевременно органите на реда.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinata-remontira-dva-podleza-vandali-nadraskaha-edin-157508
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.