Обезпокоителна статистика от Бургас: Нараства младежката безработица
Автор: Екип Burgas24.bg 09:57 / 09.04.2023Коментари ()1713
©
Младежката безработица нараства в бургаския регион. Това отчитат от Бюрото по труда в града. Според Пенка Кирилова от агенцията по заетостта,повече от половината регистрирани са млади хора без квалификация.  Все пак има програми, чиято цел е да стимулират работодатели да наемат хора без опит. 

"Успешна програма, която осигурява прехода от образование към заетост е "Старт на кариерата", финансираща наемането на млади висшисти в държавната и местна администрация. Ежегодно се провеждат процедури за заемане на работни места за 12 месечна заетост. Друга възможност, това е програмата за развитие на човешките ресурси, която чрез средства от европейските фондове се финансират проекти изцяло насочени към младежите до 29 години", каза Пенка Кирилова. 

В момента има действащ проект "Нова възможност за младежка заетост“ с три възможности за финансиране на работните места - за стаж, за обучение по време на работа и за осигуряване на заетост, уточни за БНР още Пенка Кирилова от агенцията по заетостта в Бургас.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obezpokoitelna-statistika-ot-Burgas-Narastva-mladezhkata-bezrabotica-1632974
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.