Нови класни стаи ще има в училището в "Сарафово"
Автор: ИА Фокус 10:34 / 29.05.2023Коментари ()1403
©
Сума в размер на 53 000 лева одобриха бургаските общински съветници за финансово подпомагане на ОУ "Христо Ботев“ в кв. "Сарафово", предаде репортер на "Фокус". Средствата са за осъществяване на ремонт на помещенията и обособяване на класни стаи.

В момента се изгражда новият корпус на училището, който се очаква да бъде завършен и оборудван в началото на следващата календарна година. До неговото въвеждане в експлоатация бе необходимо да се осигурят допълнителни помещения в съществуващата учебна сграда.

В кв. "Сарафово" проблемът с недостига на места е най-осезаем. На 22 май приключи първи етап от кандидатстването за прием в първи клас. При обявени 44 места (две паралелки) за първокласници, подадените заявления до този момент са 62, които трябва да бъдат обособени в три паралелки.

"Приемът в 1 клас ни завари доста притеснени. Трябва спешно да отворим 2 класни стаи. Едната ще е вътрешна, а втората ще я изградим във физкултурния салон. В момента обследваме нов терен за ново училище, усилено изграждаме и новата сграда в "Сарафово", посочи кметът Димитър Николов.

"Кандидатстващите деца в ОУ "Христо Ботев" са една паралелка в повече. Надявам се ремонтните дейности да се извършат още през лятото, за да могат всички деца, които са класирани, но за които в момента няма класна стая, да имат такава", заяви. инж. Виолета Илиева, председател на Постоянната комисия по образование и вероизповедание към Общинския съвет в Бургас.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Novi-klasni-stai-shte-ima-v-uchilishteto-v-Sarafovo-1694697
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.