От МВР предупреждават за фишинг имейли от тяхно име
Автор: Екип Burgas24.bg 14:57 / 15.06.2023Коментари ()463
©
От Министерството на вътрешните работи предупреждават за зачестили фалшиви имейли от тяхно име. Става дума за фишинг съобщения, в които се съдържат заплашителни съобщения за образувани наказателни производства, придружени с логото на министерството. Това съобщават от ведомството.

От МВР припомнят, че нямат практика да изпращат призовки по електронни пощи и призовават хората да бъдат бдителни и да не отварят подобни имейли. 

Ето и цялата позиция на МВР:

Във връзка със зачестили през последните дни оплаквания от граждани, получили по електронните си пощи писма със заплашителни предупреждения за наказателно преследване, илюстрирани при отваряне с логото на дирекция от МВР, от полицията отново уточняват, че това е фишинг.

Напомняме, че в МВР няма подобна практика да се призовават граждани по електронните пощи, както и че и-мейлите на вътрешното ведомство и на останалите институции в страната ни задължително съдържат разширението ".bg“.

Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва дори и отварянето им, защото това може да крие евентуален риск за техните електронни устройства.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ot-MVR-preduprezhdavat-za-fishing-imeili-ot-tyahno-ime-1716943
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.