Доброволци почистиха плажа на Аркутино
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 26.12.2023Коментари ()1687
©
Коледна екоакция по Южното Черноморие. Доброволци се събраха на плаж Аркутино за празнично почистване. Кампанията е под надслов "Чиста Коледа“ се провежда за шеста поредна година, съобщи БНТ.

 

По време на почистването имаше и дрескод – всички трябваше да бъдат с коледни шапки и украшения. Всяка година кампанията събира близо 350 кг отпадъци.

Тази година крайбрежието е по-замърсено заради бедствието което сполетя района на Царево и Приморско. Въпреки празничния ден много хора, с децата си и домашните любимци се включиха в акцията.

"Можем да си починем от толкова много празници и да направим нещо добро и за Земята, която пък ни се отблагодарява на нас. Колкото и тривиално да звучи, тя ни храни", каза Дияна Милева.

"Интересното в тази кампания е мотото "За депозитна система и в България". Днес също ще видим в края на събитието колко пластмасови бутилки сме събрали, също ще ги калкулираме, за да видим каква сума може да се вземе, ако тези бутилки бяха върнати, така че депозитната система е много важна", добави Илияна Стоилова, организатор на екокацията.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dobrovolci-pochistiha-plazha-na-Arkutino-1945450
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.