Интересно събитие за Великденските празници в Бургас в миналото
Автор: Екип Burgas24.bg 20:05 / 13.04.2024Коментари ()3484
© Старият Бургас/ Facebook
На 16.04.2024 г. /вторник/, от 17:30 часа, в презентационната зала на Етнографския музей в Бургас на ул. "Славянска" 69, Соня Кехлибарева – краевед, изследовател на историята на стария Бургас и автор на книги и публикации по тази тема, ще изнесе публична лекция, посветена на Великденските празници и тяхното отбелязване в морския град в миналото, съобщи РИМ-Бургас.

Събитието се организира във връзка с реализацията на музейната образователна програма и осъществяването на амбицията ни, музея да бъде място, където хора, разполагащи с интригуваща информация, да представят своите изследвания в различни области на знанието.

Соня Кехлибарева публикува в регионалния и национален периодичен печат статии за културни събития и литературни обзори. От 2009 год. се посвещава в проучването на лица и събития от историята на Бургас през миналия век. Има над 200 публикации по тези теми, отпечатани в периодичния печат и онлайн сайтове. Автор е на книгите "Ретро Бургас" и "Ретро Бургас 2". Входът за лекцията е безплатен.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Interesno-subitie-zaVelikdenskite-praznici-v-Burgas-v-minaloto-2077800
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.