Силвена Роу си приготви дубайски козунак
Автор: Екип Burgas24.bg 12:17 / 20.04.2025Коментари ()1419
© NOVA
Шеф Силвена Роу показа, че за Великден е направила козунак с дубайски шоколад. За нея най-важното било да си хапне вкусно и с удоволствие, защото не вярва в диети.

"Аз нямам мярка, когато ям. Не искам да се възпирам“, каза тя в ефира на NOVA.

Здравословен, но ароматен козунак

В своята рецепта Силвена не използва нито мас, нито олио – неща, характерни за класическата българска версия. Вместо това, в нейния козунак има само 30 грама масло и 30 грама захар. За сравнение – традиционната рецепта включва около 200 грама мас и 300 грама захар.

"Козунакът ми стана вкусен и с прекрасно ухание. Направих го само с две яйца“, обясни тя.

По думите ѝ традиционният козунак съдържа твърде много мазнина, а "мазнината остава в тялото ни поне две години“. Роу подчерта, че тя готви само със зехтин.

"Искам да отдам чест на жените, които месят с ръце. Дали използват олио или друго – всяко семейство има своя рецепта. За мен е важно да е здравословно“, добави Силвена.

Агнешко

Ако има гости, Роу със сигурност би сложила и агнешко на трапезата. В момента обаче е в Дубай, където трудно се намира качествено агнешко месо.

"Като българското агнешко – няма никъде. Преди 10 години в Дубай се внасяше голямо количество българско агнешко. Арабските емирства го предпочитат най-много“, каза тя.

Тайната на дълголетието: Сън и доброта

По думите ѝ основата на дълголетието е в добрия сън и позитивното мислене.

"Искам България да е позитивна и свободна от омраза. Правете добрини – защото като направите една, пет ви се връщат“, заключи Силвена Роу.



Още по темата: общо новини по темата: 164
08.05.2025 »
02.05.2025 »
27.04.2025 »
27.04.2025 »
26.04.2025 »
25.04.2025 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Silvena-Rou-si-prigotvi-dubaiski-kozunak-2526887
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.