Мануелян: Около 100 000 жители на "Меден рудник" се нуждаят от медицински център
Автор: Екип Burgas24.bg 16:06 / 14.07.2011Коментари ()1647
©
Около 100 000 са жителите в бургаския комплекс "Меден Рудник", които се нуждаят от медицински център, каза зам.-кметът по здравеопазване в Община Бургас д-р Лорис Мануелян. В момента там се стори болница и медицински център на база на публично частно партньорство. По думите на д-р Мануелян това ще е може би най- модерният медицински център в Бургас.

"Общинския медицински център ще разполага със всички съвременни методи за диагностика и лечение в доболничната помощ. Предвижда се да има специалисти от всички специалности. Отделно от това ще има спа център физиотерапия. Предвиждаме да има и консултации с известни специалисти и хабилитирани лица от медицинския институт. Ще бъдат обособени кабинети на джипи практики и за стоматолози", каза д-р Мануелян.

Той допълни, че очакванията на общинска администрация са сградата да бъде предадена на общината през септември, след което ще започне оборудване на кабинетите.

Многопрофилната болница, която ще е частна собственост ще бъде готова през март- април догодина.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Manuelyan-Okolo-100-000-zhiteli-na-Meden-rudnik-se-nuzhdayat-ot-medicinski-centur-270920
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.