Защитени зони спъват строежа на скоростния път Бургас - Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 09:35 / 17.09.2013Коментари ()1835
© Burgas24.bg
Снимка Архив
Защитени зони създават проблеми за строежа на скоростното четирилентово шосе Бургас - Слънчев бряг, става ясно от отговор на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева на запитване от депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Иван Вълков.

Стартът на осъществяването на проекта беше даден в края на предишния управленски мандат като алтернатива на част от магистрала "Черно море" между Варна и Бургас, за изграждането на която така и не може да се намери инвеститор.

Само за изграждане на обходния път на Ахелой с дължина 5 км трябва да бъде излят асфалт върху територия от над 8000 дка. Преминаването на автомобили през участъка ще окаже въздействие върху природата, потвърждава и доклад на Регионалната инспекция по околната среда и водите от края на миналата година. В района към "Натура 2000" са зачислени две защитени зони - Емине и Ахелой-Равда-Несебър.

Обходът на Поморие, който ще бъде свързан с бургаския квартал Сарафово, ще бъде завършен след летния сезон, изложи детайли за реализирането на проекта Терзиева.

Депутатите от ГЕРБ обаче съвсем не са съгласни с аргументите й и смятат, че строежът се протака, без да има основателни причини за това. Нищо не се прави по проекта. Отправихме запитването, за да можем през зимата отново да поставим въпроса и да видим какво е свършено от обещаното, коментира Вълков.

Последната смъртоносна катастрофа на сегашния път с изключително остри завои се случи в неделя сутринта край Равда.

Източник: в. "Монитор"




Още по темата: общо новини по темата: 3
06.03.2014 »
25.02.2014 »
19.04.2012 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zashtiteni-zoni-spuvat-stroezha-na-skorostniya-put-Burgas-Slunchev-bryag-454184
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.