Убиецът на Павлинка ще обжалва задържането си под стража
Автор: Екип Burgas24.bg 09:43 / 25.09.2013Коментари ()2328
© Burgas24.bg
Халето за сушене на билки в сунгурларското село Черница
Утре обвиненият в предумишленото убийство на банкерката в Бургас Любомир Симеонов вероятно ще обжалва 72 часовото задържане под стража, предаде репортер на Burgas24.bg.

В понеделник сутринта 57-годишният бизнесмен, който в продължение на дълги години развивал бизнес със изкупуването на билки и гъби в Сунгурларе и околните села, простреля смъртоносно почти от упор в гърдите директора на отдел " Дребно кредитиране" в бургаският клон на голяма банкова верига Павлинка Йовчева.

В интернет пространството се появиха разнообразни материали, свързани със живота и бизнеса на Симеонов. Наш екип отиде в Сунгурларе и село Черница, където са основните офиси на Любомир Симеонов, за да се опита да научи нещо повече за него.

Вече е ясно, че Любомир Симеонов ще бъде съден за предумишлено убийство след пълните му самопризнания часове след като застреля в гърдите банковата служителка заради неотпуснат кредит в размер на 1,5 млн. лева. Загадка остава защо след планираното убийство мъжът е тръгнал към София, но по пътя е спрял в Ямбол, за да се предаде.

В медиите се появиха публикации, че съдия-изпълнител е запечатал част от офисите на Симеонов и вероятно поради тази причина тъща му, която живее в Сунгурларе, ни посреща с недоверие. Тя научава от медиите за действията на зет си Любомир и единственият коментар е: " това не може да бъде, той не е такъв човек."

След като разбра за какво я търсим, жената побърза да се скрие от нас и помоли да не я безпокоим.

Други хора в Сунгурларе описват Симеонов като "много мил, любезен, майтапчия... От 3 години сме си колеги тука, на една врата сме както се казва", обяснява собственичката на кафенето срещу затворения му офис.

Срещаме случайно и колега на обвинения в предумишлено убийство. Мъжът много добре познава Симеонов. Колю Цонев е категоричен "учудих се на тез, дето отмениха смъртното наказание, щото познавам и убитата-за кой трябваше да има смъртно
© Burgas24.bg
Офисът в Сунгурларе
наказание?За него, как така една беззащитна жена ей тука ще опъна пистолета и да я убия. Има кредит, не може да си върне кредита и иска рефинансиране, но и аз имам 10 хиляди лева към същата банка, всяка година си го предоговарям, давам 5-600 лева за комисии, за това-онова и си погасявам лихвата и толкова, не съм извадил пищов."

Цонев не е чувал за подадената в Инокомическа полиция- Бургас жалба от Симеонов срещу Павлинка Йовчева. Не вярва директора на отдел " Дребно кредитиране" в банковия клон да е притискала колегата му. Не знае и дали е вярна информацията, че задържанията Любомир Симеонов е спечелил европейски проект, чиято реализация е трябвало да финансира с 1,5 млн. лева.

Офисът на Любомир в центъра на Сунгурларе е заключен с катинари. През отвора пощальонът е пуснал десетки писма, много от които с логото на банкови институции. Подобна е и съдбата на халето за сушене на билки в сунгурларското село Черница. Там бизнесменът не е познат на местните.




Още по темата: общо новини по темата: 36
01.12.2015 »
06.04.2015 »
01.04.2015 »
20.11.2014 »
12.10.2014 »
07.10.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ubiecut-na-Pavlinka-shte-obzhalva-zadurzhaneto-si-pod-strazha-455658
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.