В Украйна се чудят къде се покри Янукович
Автор: Екип Burgas24.bg 12:37 / 23.02.2014Коментари ()1364
© visti.ks.ua
Обстановката на Майдана в Киев е спокойна. Протестиращите през нощта въодушевено аплодираха опозиционния лидер Юлия Тимошенко. С настъпването на деня обаче у някои от тях се забелязваше лека несигурност заради динамичната политическа ситуация в страната.

Решението на Върховната Рада да отстрани от длъжност президента Виктор Янукович бе приветствано от протестиращите на киевския площад "Независимост". Въпреки това обаче се забелязва известна несигурност у украинците, коментират анализатори. Настроенията в центъра на украинската столица варират от пълно въодушевление до предпазливост, тъй като политическата обстановка в страната остава крайно динамична.

"Все още не се знае какво точно се случва. Президентът е отстранен от парламента, но отказва да предаде властта. Ние трябва да останем на Майдана и да отстояваме позициите си. Не трябва да се разотиваме. Старият режим е ранен, но все още има сили да се надигне и да ни събори. Трябва да сме силни.", смята Татята.

"Сега всичко е в ръцете на опозицията. Тимошенко трябва да се заеме с положението. Радвам се, че я пуснаха от затвора. Тя не заслужаваше да бъде там.", коментира Олег.

Все още не е ясна съдбата на президента Виктор Янукович. Появиха се непотвърдени слухове, че той се е опитал да напусне със самолет Украйна, но полетът му е бил спрян от гранична полиция. Според слухове той е прекарал последното денонощие в град Харков, но властите там твърдят, че не са го виждали. Появиха се дори слухове, че се е укрил в Обединените арабски емирства. Единственото, което се знае, е, че държавният глава се е качил в брониран джип, паркиран пред резиденцията му и се е отправил в неизвестна посока.




Още по темата: общо новини по темата: 4313
15.05.2024 »
04.05.2024 »
29.04.2024 »
01.04.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница
Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/V-Ukraina-se-chudyat-kude-se-pokri-Yanukovich-480386
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.