Засекретяват доказателствата по делото за митничарите от Лесово
Автор: Екип Burgas24.bg 09:16 / 06.11.2014Коментари ()1642
©
Специализираният наказателен съд освободи Димитър Шопов, но остави в ареста останалите задържани митничари от ГКПП "Лесово" - Димитър Колев, Георги Банев, Чавдар Дюлгеров, Юрий Кузнецов, съобщи Агенция "Фокус".

Делото срещу задържаните митничари от ГКПП "Лесово" се гледаше при закрити врата по искане на Димитър Колев-началник на Митнически пункт "Лесово". Причина за това е искането на одваката му, защото ставаро въпрос за семейни и лични данни от живота

Димитър Колев, Георги Банев, Чавдар Дюлгеров, Юрий Кузнецов са обвинени в организирана престъпна група, създадена с цел събиране на подкупи.

За Колев има събрани доказателства за неговото организиране и ръководене на групата, а за останалите има събрани доказателства за участието им в престъпната група.

Пред журналисти след заседанието адвокатът на Колев обясни, че медиите не отразяват обективно случая и допълни, че твърденията на прокуратурата, за това че Димитър Колев е хванат при предаването на плик с пари в размер на 10 000 хил. лева са неверни. По думите му, Колев е декларирал тези пари.

Според адвоката на обвиняемия схемата на работа на митничарите от Граничен пункт "Лесово" е превърната в дейност на организирана престъпна група.

Съдът се позова и на свидетелските показния на митничарите Донка Георгиева, Пламен Станчев, Пламен Иванов и на служителите от ДАНС. Решението на съда подлежи на обжалване, като следващата дата на заседанието пред Специализирания апелативен съд е насрочена за 13 ноември от 10:00 часа.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zasekretyavat-dokazatelstvata-po-deloto-za-mitnicharite-ot-Lesovo-523476
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.