ГЕРБ връща ГДБОП в МВР
Автор: Екип Burgas24.bg 09:05 / 12.11.2014Коментари ()475
©
Част от пакета промени, касаещи предимно системата на сигурността и МВР, ще бъдат внесени днес в деловодството на парламента. Промените предвиждат ГДБОП да бъде изведена от ДАНС и върната в МВР, а президентът да има правомощия да назначава главния секретар на МВР.

Пакет с мерки, които да подобрят ефективността и противодействието в борбата с организираната престъпност, ще внесат в Народното събрание от ГЕРБ. Основната цел на предложенията е да се върне балансиращата роля на президента, което означава, че държавният глава отново ще има правомощията да назначава главния секретар.

Освен това ГДБОП ще бъде извадена от ДАНС и върната в МВР като структура с полицейски функции. Предвижда се също така Дирекция "Миграция" да мине от Дирекция "Гранична полиция" към Главна дирекция "Полиция", тъй като гранична полиция работи само в 30-километровата граница около граничните зони. Мерките ще се опитат да подобрят координацията и връзката с Държавната агенция за бежанците, свързана с миграционния поток.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/GERB-vrushta-GDBOP-v-MVR-524538
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.