Кметът на Несебър откри традиционна изложба за Никулден
Автор: Екип Burgas24.bg 15:38 / 06.12.2014Коментари ()740
Кметът на община Несебър - Николай Димитров, откри традиционната изложба, организирана от Дружеството на несебърските художници, посветена на големия християнски празник Никулден. 

Тя се проведе в залата на градската галерия в Несебър и събра множество гости и почитатели на съвременното изобразително изкуство. 

Художниците представиха най-добрите си творби в сферата на графиката, живописта, пластиката и приложното изкуство. 

Изложбата се превърна в поредната илюстрация, доказваща афинитета на несебърските творци към качествени художествени творби, несъмнено зареждащи посетителите с жизненост и самобитната красота на енергията, вложена от вътрешния интелектуален и емоционален капацитет на авторите. 

"За мен е голямо удоволствие да съм тук и искам да благодаря на Дружеството на несебърските художници, тъй като те винаги са се отзовавали на всички мероприятия, а също така, те със своите произведения, са част от визията на община Несебър", каза в приветственото си слово Димитров. 

Той допълни още, че Общината полага средства, грижи и усилия, а дори и в условията на криза успява да подпомага разнообразни дейности и най-вече - творците и художниците, културата, социалната политика и др. 

"Винаги съм казвал, че община Несебър е стабилна във всяко едно отношение - инфраструктурно, финансово, културно, политическо, в социалната сфера и затова тя не води политика на оцеляване, а на планиране, дългосрочно развитие и растеж", каза градоначалника. 

Той завърши с това, че както досега, така и занапред Общината заедно с Общинския съвет, ще подкрепят всяко едно мероприятие като това. Димитров изтъкна, че община Несебър работи в синхрон с местния парламент и че така трябва да бъде - всички да са единни и задружни.



Още по темата: общо новини по темата: 13
07.12.2014 »
07.12.2014 »
06.12.2014 »
06.12.2014 »
06.12.2014 »
06.12.2014 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Nesebur-otkri-tradicionna-izlozhba-za-Nikulden-529068
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.