Не са спирали парите за пречиствателна станция в "Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:38 / 28.07.2008Коментари ()688
© Burgas24.bg
Парите, които България трябва да получи за реализирането на проекта за изграждане на пречиствателна станция в комплекс "Меден рудник", не са спрени, а предстои да бъдат усвоени. Това зааяви днес в Бургас зам-министъра на Регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, по повод на разпространената информация за спирането на проекта.

Информацията, че парите по програма ИСПА ще доведат до невъзможността за изграждането на пречиствателна станция в Меден рудник, заяви лично кметът Димитър Николов. Това стана по време на срещата му с германския евродепутат Маркус Фербер, който бе на посещение в Бургас миналата седмица. Днес зам министъра на МРРБ Димчо Михалевски опроверга думите на кмета. Двата проекта - за изграждането на пречиствателна станция в "Меден Рудник" и Интегрирания воден проект в Бургас, ще бъдат реализирани, каза заместник министърът. Той поясни, че преди десетина дни е имало одит на тези проекти, който е минал с положителна оценка в Европейската комисия. Първият резултат от тази положителна оценка е днешното пускане на централния водопровод от Лозово до хотел "Мираж", допълни Михалевски. Парите идват регулярно и по негова информация общината е подала няколко проекта по програма "Регионално развитие". За тях освен, че се прави оценка, вече е започнала работата по изпълнението им. Според Михалевски общината малко се е забавила с представянето на проектите. Въпреки това, те ще бъдат реализирани. Зам министъра коментира спирането на парите по другите две европейски програми ФАР и САПАРД.
Единственото, което към момента се иска от нас е да усвояваме средства по европейските програми, категориен бе Михалевски.



Още по темата: общо новини по темата: 11
26.09.2012 »
19.04.2012 »
03.04.2012 »
27.03.2012 »
26.03.2012 »
20.02.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ne-sa-spirali-parite-za-prechistvatelna-stanciya-v-Meden-rudnik-52943
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.