Подсъдим сключи споразумение с Окръжна прокуратура - Бургас за по-лека присъда
Автор: Екип Burgas24.bg 12:38 / 06.02.2015Коментари ()838
©
Наказание 1 година и 4 месеца условно лишаване от свобода при 4 години изпитателен срок ще търпи Георги Хаджирусев, след като Окръжен съд- Бургас одобри днес сключеното между него и Окръжна прокуратура Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу него. Това съобщават от пресцентъра на съда.

Със споразумението той се признава за виновен в това, че при условията на продължавано престъпление, на неустановена дата е придобил и до 20.08.2013 г. в гр. Ямбол, Свети Влас и курортен комплекс Слънчев бряг пазил предмети и материали, за които знае, че са предназначени за подправка на платежни инструменти. Сред тях са камера за скрит монтаж, детайли за АТМ - устройство, за скимиращо устройство, самоделно устройство за трансфер на данни между компютър и АТМ-скимиращи устройства и други.

Окръжен съд Бургас намери, че предложеният от страните 3 години изпитателен срок към условното наказание, не съответства на интересите на държавата и обществото. Съдът предложи той да бъде увеличен на 4 години с цел обвиняемият остане по-продължително време изряден към закона. Със съгласието на страните съдът коригира първоначално предложения от държавното обвинение вариант на споразумението.

Съдебният състав установи, че с деянието не са причинени имуществени вреди. Като прие, че в окончателния си вариант споразумението не противоречи на закона и морала Окръжен съд Бургас го одобри. Съдебният акт има последиците на влязла в сила присъда. С него се отнемат в полза на държавата веществените доказателства, принадлежащи на Хаджирусев и предназначени за извършване на умишлено престъпление.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Podsudim-sklyuchi-sporazumenie-s-Okruzhna-prokuratura-Burgas-za-po-leka-prisuda-539795
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.